DIY tip – originální výmalba pokoje

zprostedkovatel
Maxima Reality
7.9.2021
zprostedkovatel Sdílet na Facebooku
Nemusíte být zrovna Picasso, abyste si na zdi zvládli vytvořit malé umělecké dílo úplně sami. Nejsnazší cesta je výmalba geometrických obrazců s využitím malířské pásky.
Jak na to?

1. Vyberte si barvy. Řiďte se nejen dle vlastního vkusu, ale zamyslete se nad tím, jaký charakter by měl pokoj mít. Pokud chcete vymalovat ložnici, vyhýbejte se ostrým, agresivním barvám apod. Přemýšlejte také o kombinaci s nábytkem a doplňky. Chcete, aby se navzájem doplňovaly, podtrhovaly a nebo se vám líbí pestrost? Pokud použijete barev více, vybírejte je i s ohledem na jejich vzájemnou kombinovatelnost. Příjemně neutrálně bude dílo působit, pokud zvolíte jednu barvu v různých sytostech a nebo barvy z podobného spektra.

2. Nejprve si to nakreslete. Vytvořte několik různých variant a nakreslete či narýsujte je jednoduše na papír. Nechte si několik dní na rozmyšlenou. Znáte to – s náladou se mění i vkus. Zkrátka dvakrát plánujte, jednou malujte.

3. Připravte zeď. Vyplňte drobné nerovnosti, odstraňte mastnotu a naneste bílý podklad, základ vašeho malířského plátna.

originální výmalba obývacího pokoje

4. Nejprve použijte tužku, úplně obyčejnou a gumovatelnou. Ideální bude, pokud budete mít k dispozici dlouhé pravítko, aby byly veškeré linie skutečně rovné, a dejte se do hodiny rýsování.

5. Jakmile budete s návrhem spokojeni, všechny linie přelepte malířskou páskou. Pokud pro výmalbu budete používat světlé barvy, před nátěrem nezapomeňte vygumovat všechny stopy po liniích nakreslených tužkou.

6. A teď začíná ta pravá zábava – samotná výmalba. Z válečku vždy odstraňte přebytečnou barvu, stejně jako kdybyste zeď malovali klasickým způsobem. Stejně tak neopomeňte barvu nanést i lehce přes malířskou pásku. Pokud je to potřeba, naneste více vrstev barevného nátěru. Pokud jsou některé úhly obzvláště úzké, použijte místo válečku štětec.

7. Vyčkejte, až všechny nátěry zcela zaschnou a teprve poté opatrně odstraňte malířskou pásku ze zdi. Jestliže se přece jen stane, že se místy spolu s páskou barevný nátěr odloupne, mezírky vyplňte štětečkem se stejnou barvou.

 

Zdroje:

https://www.apartmenttherapy.com/geometric-wall-paint-36763518

Obsah

Chci prodat nemovitost

  • prodáte 2x rychleji než jinde
  • navýšíte prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi zaplatí kupující
zprostedkovatel

Maxima Reality

Za 26 let své existence pomohla Maxima Reality více než 62 000 klientů. Jejím majitelem je od roku 2019 Vladimír Zuzák, pod jehož vedením se společnost profiluje jako realitní kancelář pro řešení životních situací. Maxima se dlouhodobě soustředí na vývoj inovativních služeb v oblasti prodeje a pronájmu nemovitostí, které zvedají úroveň českého realitního trhu.
  • prodáte 2x rychleji
  • můžeme navýšit prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi platí kupující

Chci prodat nemovitost

dum
  • odhad zpracujeme vždy zdarma
  • zjistíme aktuální tržní cenu v dané lokalitě
  • realitní specialista vám volá obratem

Chci odhad tržní ceny

odhad
Cookie popup