DIY tip: vyšperkujte svůj nábytek z řetězce

zprostedkovatel
Maxima Reality
6.8.2021
zprostedkovatel Sdílet na Facebooku
I kousky z řetězců se dají snadno upgradovat. Nejen na Pinterestu se pod “IKEA hacks” skrývá spousta tipů, jak i ze základních věcí vytvořit naprosté originály. Přinášíme vám pár jednoduchých tipů, které nezatíží rozpočet a váš domov promění v místo, které odráží vaši osobnost a nevypadá jako kopie z katalogu.
  1. Dřevěný nábytek má své kouzlo, ale naprostou jedinečnost mu můžete propůjčit nátěrem v originálním odstínu. Aktuálním hitem jsou antracitové odstíny v kombinaci se zlatými úchytkami, ale nový život nábytku vdechne i klasická bílá.
  2. U komod a dalšího nábytku s šuplíky se nemusíte spokojit s použitými úchytkami. Zapátrejte v jiných obchodech nebo třeba na portálu Etsy.com, kde pod heslem “drawer handles and knobs” najdete desítky tisíc úchytek přes kovové, dřevěné, kožené až po ty roztomilé do dětských pokojíčků.
  3. Košíky použijte jako stínidla lamp. Stačí je otočit, vytvořit úzký otvor pro zavedení kabelu a zvolit vhodnou žárovku. Kabel jako takový můžete navíc dozdobit třeba dřevěnými korálky.
  4. Objevil se na desce stolu škrábanec a nebo už vás prostě její podoba nebaví? Použijte samolepicí fólie. Mramor, imitace dřeva nebo šachovnice za pár vteřin váš stůl promění v úplně nový kousek. Fólií můžete polepit např. i přední úložné šuplíky stolu.
  5. Klasické zrcadlo na zdi je nuda? Připevněte k němu kožený řemínek nebo pevný ozdobný provaz a zavěste jej za něj.
  6. Přidejte a nebo vyměňte podnože – obyčejné bílé třeba za dřevěné nebo kovové. Snadno tím proměníte nejen celkový design, ale také výšku nábytku.

 

proměněná komoda za pomoci nátěru a výměny úchytek

 

 

 

 

Zdroje fotografií:

https://www.mydomaine.com/ikea-hacks

https://www.idealhome.co.uk/diy-and-decorating/ikea-hacks-174584

Obsah

Chci prodat nemovitost

  • prodáte 2x rychleji než jinde
  • navýšíte prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi zaplatí kupující
zprostedkovatel

Maxima Reality

Za 26 let své existence pomohla Maxima Reality více než 62 000 klientů. Jejím majitelem je od roku 2019 Vladimír Zuzák, pod jehož vedením se společnost profiluje jako realitní kancelář pro řešení životních situací. Maxima se dlouhodobě soustředí na vývoj inovativních služeb v oblasti prodeje a pronájmu nemovitostí, které zvedají úroveň českého realitního trhu.
  • prodáte 2x rychleji
  • můžeme navýšit prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi platí kupující

Chci prodat nemovitost

dum
  • odhad zpracujeme vždy zdarma
  • zjistíme aktuální tržní cenu v dané lokalitě
  • realitní specialista vám volá obratem

Chci odhad tržní ceny

odhad
Cookie popup