DOMOV KOLEM NÁS: kam v Praze mimo turistický ruch

zprostedkovatel
Maxima Reality
18.2.2022
zprostedkovatel Sdílet na Facebooku
Domov – místo, které nám dává pocit bezpečí a kde se cítíme nejlépe. Ačkoliv to ale často nevnímáme, stejně tak důležité je i jeho okolí. Prostředí, které nás obklopuje, se podílí na atmosféře našich dní a ovlivňuje naši náladu. Spousta krásných míst kolem se ale postupně vlivem stereotypu z našeho hledáčku zájmu ztratí. Je na čase se opět projít po městě a užít si „domov“ do hloubky. Představujeme vám nový seriál, kde vás provede po nejzajímavějších místech našeho hlavního města, o kterých jste nejspíš nevěděli.
DOMOV KOLEM NÁS: kam v Praze mimo turistický ruch

Botanická zahrada na Albertově

Zahrada plná různorodých rostlin a skleníky se spoustou kaktusů a palem se schovávají jednu zastávku tramvají za Karlovým náměstím. Navštívit můžete venkovní expozici, do které je vstup zdarma, nebo si ve skleníku za poplatek užít tropické klima i během zimy. Nejvíce však doporučujeme jaro a začátek léta, kdy se celý prostor zabalí do různorodých barev všudypřítomných květů.

Botanická zahrada na Albertově

Botanická zahrada na Albertově

 

Zahrada v Jirchářích

Tuto skrytou oázu klidu najdete jen pár kroků od rušné Národní třídy. V létě si z nedalekého Super Tramp Coffee vezměte kávu nebo drink s sebou a ve stínu pod kaštanem si dopřejte chvilku uprostřed ticha.

Zahrada v Jirchářích

Zahrada v Jirchářích

 

Nový svět

Jedno z nejmalebnějších míst na Malé straně je bezesporu čtvrť historických domů Nový svět. Kupodivu je tato část kolem Pražského hradu celkem opomíjená – většina turistů totiž míří v opačném směru ke Karlovu mostu. Projděte se uličkami, ze kterých pulsuje atmosféra dob minulých a procházku zakončete v malé kavárně, kde vám připraví skvělou kávu ze zrn DoubleShot.

Nový svět

Nový svět

 

Park Cibulka

Do rozlehlého lesoparku Cibulka se z centra dostanete metrem nebo vlakem za pár minut, ale i tak vám bude připadat, že jste daleko za městem. Projděte si křížem krážem místo, kde můžete objevit spoustu architektonických zajímavostí, zapomenutých soch anebo třeba vyhlídku na Motol a město rozprostírající se kolem.

Park Cibulka

Park Cibulka

 

Vinice svaté Kláry

Vinice svaté Kláry rozprostírající se nad Trojským zámkem je ideálním místem pro odpolední procházku. Památkově chráněné místo je součástí pražské Botanické zahrady, a tudíž perfektně udržované a se spoustou zajímavostí – díky interaktivním venkovním instalacím můžete otestovat citlivost vašeho nosu na jednotlivé vůně, které lze nalézt ve víně, nebo si přečíst o odrůdách, které se na svaté Kláře pěstují. Z prostranství před kaplí si prohlédnete Prahu z jiného úhlu a návštěvu můžete zakončit ve vinotéce a ochutnat, co se na pražských stráních urodilo.

Vinice svaté Kláry

Vinice svaté Kláry

 

Zdroje:

https://www.prague.eu/

https://www.natur.cuni.cz/fakulta/absolventi/nabidka-vyhod/pronajem-fakultnich-prostor

http://d3a.cz/

https://www.kudyznudy.cz

https://www.idnes.cz/bydleni

https://www.turistika.cz/vylety/

https://temata.rozhlas.cz/

https://www.botanicka.cz/vinice-sv.klary/vinice-sv-klary

Obsah

Chci prodat nemovitost

  • prodáte 2x rychleji než jinde
  • navýšíte prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi zaplatí kupující
zprostedkovatel

Maxima Reality

Za 26 let své existence pomohla Maxima Reality více než 62 000 klientů. Jejím majitelem je od roku 2019 Vladimír Zuzák, pod jehož vedením se společnost profiluje jako realitní kancelář pro řešení životních situací. Maxima se dlouhodobě soustředí na vývoj inovativních služeb v oblasti prodeje a pronájmu nemovitostí, které zvedají úroveň českého realitního trhu.
  • prodáte 2x rychleji
  • můžeme navýšit prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi platí kupující

Chci prodat nemovitost

dum
  • odhad zpracujeme vždy zdarma
  • zjistíme aktuální tržní cenu v dané lokalitě
  • realitní specialista vám volá obratem

Chci odhad tržní ceny

odhad
Cookie popup