JAK BYDLÍ DESIGNÉŘI: na návštěvě u Eleny z LEMARKETU

zprostedkovatel
Maxima Reality
2.7.2021
zprostedkovatel Sdílet na Facebooku
Představujeme druhý díl seriálu, ve kterém vás zveme na návštěvu k zajímavým osobnostem, jež se věnují lokálnímu designu, udržitelnosti nebo se přímo zabývají zvelebováním vašich domovů.

Tentokrát zavítáme do prostorného bytu Eleny Janoty, zakladatelky LEMARKETU, Blešení, Oslaváře a mnoha dalších projektů.

U Eleny

 

Byt na pražském Újezdu je sice ve staré zástavbě, a tak nabízí klasické vysoké stropy, dřevěné parkety i špaletová okna, ale prošel kompletní rekonstrukcí v moderním duchu. I přestože jej Elena obývá s manželem a dvěma dětmi, podařilo se jim dětský nábytek i hračky citlivě sladit se zbytkem domácnosti, a tak vše tvoří harmonický celek.

byt Eleny Janota

 

Elena se ráda, jakožto zakladatelka moderního tržiště lokálních tvůrců, obklopuje českými značkami, jejichž kousky mixuje s těmi designovými, ale rovněž nezapře svou vášeň pro hledání pokladů po bazarech a vintage obchodech. Výsledek tak dává dohromady jedinečný mix stylů, barev i materiálů – eklektismus v praxi. Byt působí zabydleně a útulně, a přesto je stále příjemně vzdušný.

Obývací pokoj

obývací pokoj

 

Dětskému pokoji dominuje dřevěná postel od české značky Little Design, která díky svému rámu nabízí prostor pro další dekorování – ať už jde o použití textilního baldachýnů, nebo světýlek, girland a dalších dekorací. Pokoj obývá malá Sofie, a přesto je barevně neutrální a připravený i na další období – a také na příchod mladšího sourozence, až odroste dětské postýlce v ložnici rodičů.

Také nábytek v dětském pokojíčku mixuje lokální design s vintage bazarovými úlovky a nábytkem z obchodů jako je např. IKEA. I kousky z řetězců se totiž dají snadno upgradovat. Dřevěný nábytek se dá natřít, u komod vyměnit úchytky, košíky použít jako stínidla lamp a podobně. Na Pinterestu se pod “IKEA hacks” skrývá spousta tipů, jak i ze základních věcí vytvořit naprosté originály.

Dětský pokoj od české značky Little Design

Zdroje:

archiv Eleny Janoty

Obsah

Chci prodat nemovitost

  • prodáte 2x rychleji než jinde
  • navýšíte prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi zaplatí kupující
zprostedkovatel

Maxima Reality

Za 26 let své existence pomohla Maxima Reality více než 62 000 klientů. Jejím majitelem je od roku 2019 Vladimír Zuzák, pod jehož vedením se společnost profiluje jako realitní kancelář pro řešení životních situací. Maxima se dlouhodobě soustředí na vývoj inovativních služeb v oblasti prodeje a pronájmu nemovitostí, které zvedají úroveň českého realitního trhu.
  • prodáte 2x rychleji
  • můžeme navýšit prodejní cenu o 10-15 %
  • naši provizi platí kupující

Chci prodat nemovitost

dum
  • odhad zpracujeme vždy zdarma
  • zjistíme aktuální tržní cenu v dané lokalitě
  • realitní specialista vám volá obratem

Chci odhad tržní ceny

odhad
Cookie popup